woensdag, 1. juni 2011 - 11:14

Gestolen smartphone terug na pingdate

Almere

Dinsdagmiddag is een 23-jarige Almeerder aangehouden op station Almere Oostvaarders nadat hij met een gestolen Blackberry een pingdate had gemaakt met een vriendin van de oorspronkelijke bezitster.

Enkele dagen geleden werd de Blackberry van de 15-jarige Almeerse op school in Almere gestolen. Via een vriendin van het slachtoffer bleek de smartphone nog te werken en werd er contact gelegd met de ’nieuwe eigenaar’. Na diverse ping-berichten over en weer werd een afspraakje gemaakt op het busstation Oostvaarders. De bezitter van de gestolen telefoon stuurde zelfs z’n fotootje mee zodat het meisje hem kon herkennen.

Ondertussen snelde de aangeefster naar het politiebureau en deed haar verhaal. Twee agenten gingen mee en hielden zicht op het Almeerse vriendinnetje dat de afspraak had gemaakt. Op het moment dat de man in beeld kwam werd tot aanhouding over gegaan. De verdachte verklaarde dat hij de Blackberry voor slechts E 60, - had gekocht. De verdachte zit vast op verdenking van diefstal en heling. De zaak is in behandeling bij de recherche van Almere Buiten. De recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.

De Flevolandse campagne Be Smart met je Smartphone, welke gericht is om het aantal straatroven en diefstallen van de gewilde smartphones terug te dringen, zet met deze aanhouding weer een stap in de goede richting. De speciaal aangemaakte sites met preventietips op Facebook, Hyves en Twitter worden druk bezocht door scholieren van het voortgezet onderwijs. Het is in het bijzonder deze doelgroep die slachtoffers als daders telt.
Provincie:
Tag(s):