dinsdag, 25. oktober 2011 - 13:46

Gevangenisstraf daders doodslag en diefstal in Den Oever

Den Oever

De rechtbank in Alkmaar heeft twee jonge mannen (Sjaak van E. en Arnoud G.) veroordeeld tot gevangenisstraffen voor het plegen van doodslag op een 62-jarige man en het plegen van diefstal uit zijn woning.

Sjaak van E. is veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en Arnoud G. kreeg 3,5 jaar. De rechtbank spreekt beide mannen vrij van moord omdat zij niet bewezen acht dat verdachten met een vooropgezet plan het slachtoffer van het leven hebben beroofd.

Op de ochtend van 9 september 2010 zijn verdachten naar de woning van het slachtoffer gegaan en hebben hem kort daarna op uiterst gewelddadige wijze om het leven gebracht, door hem veelvuldig met een mes te steken. Verdachten hebben zich daarna helemaal niet meer om het slachtoffer bekommerd en hebben een groot geldbedrag en goederen uit de woning meegenomen.

Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer 60 steekverwondingen heeft opgelopen en dat hij als gevolg van interne verbloeding en orgaanschade aan het hart is overleden. Ook is bewezen dat Sjaak van E. het slachtoffer met een mes veelvuldig heeft gestoken. Vervolgens heeft Arnoud G. het mes van hem overgenomen en een grote snede van (17,5 cm x
1,5 cm) in de rechteronderarm van het slachtoffer gemaakt, naar zijn zeggen om te kijken of het slachtoffer inmiddels was overleden. Dit letsel is volgens onderzoek toegebracht toen het slachtoffer nog leefde. Hoewel deze wond op zichzelf niet dodelijk zou zijn geweest, heeft deze wel bijgedragen aan de dood van het slachtoffer.
Provincie:
Tag(s):