dinsdag, 15. februari 2011 - 21:14

Gevangenisstraf voor verkrachting man in Tiel

De rechtbank heeft dinsdag een 35-jarige man uit Tiel veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van zeventien maanden waarvan zeven maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaren voor de verkrachting en bedreiging met een mes van een destijds 30-jarige man uit Leiden.

De verdachte, die in een eerder stadium van de rechtszaak was geschorst uit de voorlopige hechtenis, moet nu alsnog een aantal maanden terug de gevangenis in. De rechtbank gaat daarmee boven de eis van de officier van justitie uit, die het niet nodig vond dat verdachte opnieuw komt vast te zitten.

De feiten vonden plaats in de vroege ochtend van 10 oktober 2009 in de woning van verdachte. Het slachtoffer en verdachte waren die nacht in een café in Tiel aan de praat geraakt en waren daarna samen opgelopen.

Bij het huis van verdachte aangekomen besloten de mannen nog wat te gaan drinken. Eénmaal in de woonkamer bleek verdachte meer te willen dan het slachtoffer.

De rechtbank acht bewezen dat verdachte zijn penis in de mond van het slachtoffer heeft gebracht en dat hij zijn vinger in diens anus heeft geduwd. Het slachtoffer is daarbij bedreigd met een mes. Uiteindelijk slaagde het slachtoffer erin het huis uit te vluchten waarna hij een voetganger aansprak en met haar de politie heeft gebeld.

De rechtbank heeft in de straf meegewogen dat de verdachte in het verleden eerder voor zedendelicten is veroordeeld en dat hij kampt met een alcoholverslaving. Verdachten dient zich tijdens de proeftijd daarom te houden aan de voorwaarden die de Verslavingszorg hem oplegt.

Een vormfout die was gemaakt bij het verzamelen van DNA-materiaal heeft voorts geleid tot enige strafreductie. De rechtbank heeft het DNA-materiaal wel gebruikt als bewijsmiddel.
Provincie:
Tag(s):