donderdag, 26. mei 2011 - 14:12

Gevangenisstraffen en boetes geïncasseerd door politie Flevoland

De afgelopen dagen heeft de Politie Flevoland een bezoek gebracht aan een groot aantal personen bij wie nog vonnissen en boetes openstonden.
Elf personen werden ingesloten en er werd voor € 4.100 aan boetes geïncasseerd.

Politie Flevoland houdt, in samenwerking met de Dienst Vervoer en Ondersteuning, doorlopend acties waarbij mensen bezocht worden die nog een straf of boete hebben openstaan. Deze week werden ook weer meer dan honderd adressen bezocht.

Er werden twee personen ingesloten die respectievelijk 50 en 70 dagen gevangenisstraf hadden openstaan. Drie personen werden ingesloten omdat van hen nog DNA moest worden afgenomen naar aanleiding van een eerdere veroordeling.

Tijdens de executieactie zagen de medewerkers in Almere een bromfietser rijden zonder helm. Toen de bromfietser gecontroleerd werd bleek dat hij nog € 1.729 aan boetes had openstaan. Omdat de 31-jarige man uit Lelystad de boetes niet kon betalen is ook hij ingesloten. Van een andere man is het rijbewijs ingenomen omdat ook hij de nog te betalen boetes niet kon voldoen. Totdat de boetes zijn betaald mag deze man geen voertuig besturen.
Provincie:
Tag(s):