vrijdag, 22. april 2011 - 17:16

Gevluchte vader (44) na neersteken gezin bij klopjacht aangehouden

Zevenbergen

De politie heeft vrijdagmiddag rond 13.00 uur op de Zevenbergseweg te Klundert een 44-jarige man uit Zevenbergen aangehouden. Dit heeft de politie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Steekpartij in woning
De Zevenbergenaar wordt er van verdacht vanmorgen in de woning in Zevenbergen zijn echtgenote (42) en zoon (18) met een mes te hebben gestoken. Beide slachtoffers liepen meerdere steekwonden op en werden naar een ziekenhuis in Breda gebracht

Familiedrama
De politie kreeg vrijdagochtend rond 10.50 uur een melding dat in een woning aan de Zoetendaal een ernstig geweldsincident had plaats gevonden. De bewoonster had een familielid gebeld en hem verteld dat zij en haar zoon door haar echtgenoot waren gestoken met een mes. Ze wist op dat moment niet zeker of haar man nog in de woning was.

Twee motorrijders van de politie waren als eerste ter plaatse. De verdachte bleek inmiddels met zijn auto weggereden te zijn. De hulpverlening kwam snel op gang. Naast verschillende ambulances kwam ook de traumaheli met een forensisch arts ter plaatse.

Klopjacht
Een centralist van de Gemeenschappelijke Meldkamer dirigeerde verschillende politieauto's naar Zevenbergen om de uitvalswegen af te zetten. Ook de politieheli speurde mee naar de verdachte.

SMS-Alert
Er werd in Zevenbergen een SMS-Alert bericht uitgestuurd om de deelnemers te vragen uit te kijken naar de auto. Zij werden opgedragen om niet zelf in actie te komen en alleen de politie te bellen als zij de auto zagen.

Tip
Mede dankzij een tip werd de vluchtauto rond 13.00 uur op de Zevenbergseweg te Klundert gelokaliseerd. Daar werd de verdachte aangehouden.

Slachtoffers 'aanspreekbaar'
De gezondheidstoestand van de slachtoffers is op dit moment onduidelijk. Wel zijn zij in elk geval aanspreekbaar, zij worden door rechercheurs verhoord. In de woning wordt een sporenonderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):