vrijdag, 22. april 2011 - 10:57

Gevonden lichaamsdelen Amsterdamse grachten van vermiste Ier

Amsterdam

Door DNA-onderzoek op een donderdag aangetroffen lichaamsdeel dat in het water van de Passeerdersgracht werd aangetroffen is vastgesteld dat dit van de vermiste Paul Nolan-Miralles is.

Update 13.30 uur
'De familie van de vermiste Ier is onmiddellijk van de uitslag van dit DNA onderzoek op de hoogte gesteld', meldt de politie vrijdagmiddag. Aan het onderzoek dat door de recherche in de binnenstad wordt gedaan is ook een familierechercheur toegevoegd.

Vrijdagmorgen is een been met een gedeelte van een onderlichaam gevonden. Korte tijd later is ook een arm aangetroffen in het water van de Prinsengracht. Duikers van het arrestatieteam zijn al uren bezig om een gedeelte van de Lijnbaansgracht en de Passeerdersgracht te onderzoeken. Ze maken hierbij gebruik van een net.

Eerdere berichtgeving
In het water nabij de Prinsengracht en de hoek van de Leidsegracht hebben duikers van de brandweer vrijdagmorgen stoffelijke resten van een mens uit het water gehaald. De afgelopen dagen zijn er meer delen van een mens gevonden in de Amsterdamse grachten

De politie is al enige tijd opzoek naar de vermiste Ier Paul Nolan Miralles en is meerdere keren op lichaamsdelen gestuit. Of het op de vermiste Ier gaat zal nog moeten blijken. De lichaamsdelen zijn naar een mortuarium gebracht waar aan de hand van DNA zal worden bekeken om wie het gaat.
Provincie:
Tag(s):