zondag, 2. oktober 2011 - 17:21 Update: 08-07-2014 0:56

Gevreesde onderschatting wordt werkelijkheid voor FC Twente

[ELF Voetbal] "We moeten zondag geconcentreerd zijn tegen Excelsior." Co Adriaanse had het nog zo gezegd na het Europa League-thuisduel met Wisla Kraków (4-1). FC Twente verslikte zich vandaag echter pijnlijk in de rode lantaarndrager van de Eredivisie: 2-2.

Voor FC Twente was het zaak om na 13 augustus 2008 (2-0 tegen AZ) weer eens de nul te houden in een officiële wedstrijd en lange tijd leek het erop dat dat zou gaan gebeuren. Excelsior, dat dit seizoen enkel aan de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (1-1) een punt over wist te houden, wist doelman Nicolay Mihaylov lange tijd niet te verschalken. Dit terwijl de Kralingers lange tijd tegen een 1-0 achterstand aankeken. Ola John verzorgde in de 34ste minuut na knap combinatievoetbal de openingstreffer van de wedstrijd.

Excelsior dacht tegen de zoveelste nederlaag van het seizoen aan te lopen, maar in de laatste minuten kantelde de ontmoeting volledig. Acht minuten voor het einde kwam Darren Maatsen als invaller binnen de lijnen en drie minuten later verzorgde hij prompt de 1-1. En het werd nog gekker! Eén minuut na de onverwachte gelijkmaker kwam Excelsior op voorsprong in de Grolsch Veste door wederom een treffer van Maatsen.

Luuk de Jong wist in de slotseconden nog wel een blamage te voorkomen. De 21-jarige aanvaller bepaalde de eindstand op 2-2.

FC Twente gaat op zaterdag 15 oktober op bezoek bij promovendus RKC Waalwijk, terwijl Excelsior een dag later aan speelronde negen begint. De Rotterdammers gaan dan bij en tegen NAC Breda op zoek naar de eerste winstpartij in de huidige voetbaljaargang.