zaterdag, 12. februari 2011 - 10:34

Gewapende overval op bus

Almere

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft bij de de bushalte Gooisekant-West in Almere West een overval op een bus plaatsgevonden.

Om 01.11 uur stopte een 51-jarige buschauffeur bij de halte Gooisekant-West om twee mannen die bij de bushalte zaten te wachten de bus in te laten. Op het moment dat de mannen de bus ingingen, pakte de eerste man de buschauffeur vast en bedreigde hem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. De buschauffeur kreeg ook klappen met het wapen tegen het gezicht. De tweede man dreigde met een steekwapen en eiste ook geld. De twee mannen konden de geldlade openen en zijn er met geld vandoor gerend in de richting van de Jaap ter Haarstraat. De buschauffeur hield lichte verwondingen in het gezicht over. Op het moment van de overval waren er geen andere passagiers in de bus.

Signalementen:
Dader 1 is een man met een donkere huidskleur, tussen de 18 en 22 jaar oud en tussen de 1.60 en 1.70 meter lang. Hij heeft een normaal postuur en kort zwart haar. Hij droeg een spijkerbroek met vlakken erop, een licht beige vermoedelijk leren jas en een grote bruin/rode zonnebril met licht getinte glazen. Hij sprak Nederlands met een licht accent.
Dader 2 is een man met een donkere huidskleur en tussen de 1.70 en 1.80 meter lang met een slank tot mager postuur. Hij droeg een zwart vest met capuchon die over zijn hoofd getrokken was. Hij had een plastic Albert Heijn tas bij zich en sprak Nederlands met een licht accent.

Districtsrecherche Zuid is op zoek naar getuigen van het incident of mensen die meer informatie hebben over het incident of de signalementen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de districtsrecherche Zuid via 0900 8844. Kent u de daders, maar de daders kennen u ook? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):