vrijdag, 15. april 2011 - 10:56

Gewapende overval op cafetaria in Hilversum

Hilversum

Donderdagavond 14 april werd even voor 22.00 uur een cafetaria aan de Jan van der Heydenstraat overvallen door drie mannen. Drie mannen kwamen de cafetaria binnen en bedreigden de twee klanten en twee medewerkers die in de winkel waren met op vuurwapen gelijkende voorwerpen.

Eén van de overvallers pakte geld uit de kassa en ondertussen moesten de aanwezigen hun persoonlijke spullen afstaan. Hierna renden de drie de cafetaria uit via de deur aan de Lorentzweg richting de Jan van der Heydenstraat.

Agenten die op de overvalmelding afgingen, zagen ter hoogte van de kruising Lorentzweg/ Jan van der Heydenstraat een scooter met hoge snelheid rijden. Gelet op de melding hadden de agenten het vermoeden dat de scooterrijder betrokken zou kunnen zijn bij de overval en zetten de achtervolging in. Na een route over de Kleine Drift, de Minckelersstraat, de Pelikaanstraat en de IJsvogelstraat kon de scooterrijder, een 23-jarige Hilversummer, worden aangehouden. Een andere agent ontdekte op de middenberm van de Minckelersstraat een man die voldeed aan de doorgegeven signalementen. De man (identiteit nog onbekend) werd aangehouden. De derde verdachte wist te ontkomen. Een nader onderzoek is ingesteld.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van de overval of de vluchtroute. Ook mensen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen. Dit kan via het nummer 0900 8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):