vrijdag, 18. februari 2011 - 15:06

Gewapende overval op juwelier Lelystad

Lelystad

Donderdagavond is een juwelier aan de Waagpassage overvallen. ‘Drie onbekenden mannen stormden de winkel binnen en bedreigden het aanwezige personeel met een vuurwapen’, meldt de politie vrijdag.

De overvallers trokken de vitrines met kracht open en roofden deze leeg. Met de buitgemaakte spullen renden ze vervolgens de winkel weer uit in de richting van het parkeerdek van de Waagpassage. Ondanks een uitgebreide zoektocht zijn de daders niet meer aangetroffen. De districtsrecherche Noord is op zoek naar getuigen.

Rond 20.40 uur werd het personeel van de juwelier opgeschikt door de overvallers toen ze de winkel binnen kwamen. De mannen hadden een gedeelte van hun gezicht afgedekt met een sjaal. Een van deze sjaals had een opvallende groene kleur.

De mannen hadden een lichtgetinte huidskleur en één van de mannen had bij het verlaten van de winkel een witte boodschappentas bij zich. Na de overval is een grondig sporenonderzoek verricht door specialisten van Forensische Opsporing.

De districtsrecherche Noord heeft al een aantal getuigen gesproken. Toch willen ze graag in contact komen met mensen die mogelijk het drietal in het centrum heeft zien lopen of rennen.
Provincie:
Tag(s):