zaterdag, 28. mei 2011 - 13:01 Update: 08-07-2014 0:58

Geweld in amateurvoetbal zwaarder bestraft

Zeist

Buitensporig fysiek en verbaal geweld in het amateurvoetbal wordt met ingang van komend seizoen zwaarder bestraft. De algemene vergadering amateurvoetbal van de KNVB stemde zaterdag in met de voorstellen van de Taskforce effectieve aanpak excessen.

De taskforce, onder leiding van bondsvoorzitter Michael van Praag, heeft onderzoek gedaan naar de optimalisatie van de aanpak van excessen. Dit initiatief is onderdeel van het programma Sportiviteit & Respect van de KNVB, dat zich richt zich op het stimuleren van sportief gedrag, het voorkomen van ongewenst gedrag en de aanpak van geweld.

De tuchtcommissie legt spelers die zich schuldig maken aan geweld tegen scheidsrechters voortaan de maximale straf op: ontzetting uit het lidmaatschap. Door de betrokken speler zelf aangebrachte verzachtende omstandigheden kunnen leiden tot een lagere straf. De minimale straf wordt een schorsing van drie jaar.

Teams die schuldig worden bevonden aan een collectieve vechtpartij neemt de tuchtcommissie vanaf het seizoen 2011/’12 sneller uit competitie.
Categorie:
Tag(s):