zaterdag, 6. augustus 2011 - 11:02

Gewelddadige beroving van auto in woonwijk

Den Haag

Onder bedrijging van een vuurwapen heeft een man in Den Haag vrijdag zijn auto moeten afstaan. De politie gaat vooralsnog uit van carjacking.

Omstanders vertelden de politie dat zij zagen dat de mannen op het Ilsyplantsoen de ruit van een auto insloegen, waarna zij de bestuurder uit de auto trokken (carjacking). De bestuurder werd op de grond gegooid en vermoedelijk met een vuurwapen bedreigd. De dader stapte in de betrokken auto en reed weg. Hij werd daarbij vergezeld door twee zwarte Seats type Leon die, zoals achteraf bleek, van diefstal afkomstig waren.

Agent in vrije tijd
Een politieagent in vrije tijd zag op Rijksweg A4 drie personenauto's (waarvan twee personenauto's van het merk Seat type Leon) dicht achter elkaar rijden. De auto's reden met hoge snelheid. De agent volgde de auto's en waarschuwde de politiemeldkamer. De bestuurders van de drie personenauto's verlieten de snelweg bij de afslag Rijswijk en reden via de Prinses Beatrixlaan een woonwijk in. De politie doorzocht met meerdere politie-eenheden de woonwijk en maakte daarbij gebruik van een politiehelikopter. De voertuigen en de verdachten werden daarbij niet aangetroffen.

Onbekende aangever
De politie is naast getuigen ook op zoek naar de bestuurder die uit de auto is getrokken. Deze man heeft zich tot op heden nog niet bij de politie gemeld.

Zwarte Seat Leon
Agenten zagen om 12.00 uur op de Palamedesstraat in Delft een zwarte Seat Leon rijden. Bij controle bleek dit voertuig van diefstal afkomstig te zijn. De twee inzittenden, een 40-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 38-jarige man uit Den Haag werden aangehouden. De politie onderzoekt of deze mannen iets met de gewelddadige carjacking te maken hebben. De twee verdachten zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):