donderdag, 22. december 2011 - 22:01

Gewelddadige moordenaar Hugo Ruimwijk aangehouden

Rotterdam

Politiemensen hebben woensdagavond even na half 11 bij een café aan de Van der Takstraat, Hugo Ruimwijk aangehouden. Hij werd al geruime tijd gezocht in verband met de gewelddadige dood van 32-jarige Adelino da Cruz. Diens levenloze lichaam werd op 4 april 2010 in natuurgebied ‘de Esch’, in het water aangetroffen.

De verdachte werd gevonden na de melding bij de politie van onenigheid in een café. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen herkenden zij de 33-jarige man meteen. Hij probeerde te vluchten via de nooduitgang, maar de agenten wisten hem aan te houden door gebruik te maken van de procedure ‘Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten’.

In de directe omgeving van het café werd enige tijd later een vuurwapen onder een boom gevonden. Onderzoek moet uitwijzen of dit vuurwapen van de verdachte is.

De man werd al geruime tijd gezocht in verband met de gewelddadige dood van Adelino da Cruz. Hij stond op de Nationale Opsporingslijst waarvoor vaak en veel aandacht is gevraagd in de media.

De verdachte is ingesloten en zal vrijdag worden voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):