zaterdag, 11. juni 2011 - 14:49

Gewelddadige overval in seniorencomplex

Papendrecht

In het seniorencomplex aan de P.S. Gerbrandystraat in Papendrecht heeft vrijdagavond een gewelddadige overval plaatsgevonden, waarbij twee mensen gewond zijn geraakt.

De overval is voor zover nu bekend uitgevoerd door twee of drie daders, die op dit moment nog voortvluchtig zijn.

Omdat na de melding nog enige tijd het vermoeden bestond dat de daders zich nog in het complex bevonden, heeft de politie het seniorencomplex met kogelwerende vesten betrokken. Tevens werd de assistentie ingeroepen van de brandweer van Papendrecht, om een toegangsdeur te openen met behulp van een motorzaag.

Het inmiddels gearriveerde ambulancepersoneel mocht uit veiligheid niet direct het pand in. Pas toen de deur geopend was met behulp van de motorzaag en bleek dat er twee slachtoffers waren, is direct actie ondernomen. Een tweede ambulance werd gealarmeerd en de hulpverlening aan het oudere echtpaar kwam op gang.

De ene bewoner, een oudere man, is ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. Zijn echtgenote is voor behandeling naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. Inmiddels heeft de politie een SMS Alert uitgestuurd.
Pieter van den Berg www.luxfoto.nl
Provincie:
Tag(s):