zaterdag, 23. april 2011 - 16:15

Gewelddadige overval juwelier

Nijmegen

Zaterdagmorgen vond rond 09.30 uur een poging overval plaats op een juwelier op Plein ’44. De eigenaar raakte hierbij gewond.

De drie daders zijn nog voortvluchtig. Het Overvallenteam doet verder onderzoek naar deze poging overval en verzoekt getuigen zich te melden.

Toen de eigenaar op bovengenoemd tijdstip zijn winkel wilde openen aan de achterkant van het pand, werd hij belaagd door twee mannen. Hierop ontstond een vechtpartij, waarbij de eigenaar en één van de overvallers door een aantal dranghekken in een daarachter gelegen bouwput vielen. In de bouwput werd de eigenaar meerdere keren geslagen door de overvaller. De dader wist uiteindelijk uit de bouwput te komen. Samen met de andere overvaller vluchtten ze naar een smal steegje naast een parfumerie en die naar de Scheidemakershof leidt. Daar stond een derde dader klaar met een scooter. Vervolgens vluchtte het drietal weg via Plein ’44, de Houtstraat en de Ganzeheuvel. Daar wisten zij te ontkomen.

De eigenaar was na zijn val aanspreekbaar maar liep letsel op aan zijn rug. Hij is overgebracht naar de Eerste Hulp. Door meerdere eenheden werd de omgeving afgezocht. Ook werd een SMS-Alert en Twitter-bericht verzonden.

Van de overvallers is een summier signalement bekend. Het gaat om drie mannen tussen de 20-26 jaar. Twee van hen droegen gezichtbedekking en gele werkhesjes. De derde dader die klaarstond met de rode scooter zou een blanke man zijn.

De politie heeft inmiddels al met meerdere getuigen gesproken, maar wil graag in contact komen met getuigen die meer kunnen vertellen over de drie daders.
Provincie:
Tag(s):