zondag, 20. maart 2011 - 10:00

Gewonde bij grote woningbrand Lelystad

Lelystad

Bij een grote brand in een woningcomplex zijn zondagochtend zeven woningen ontruimd. Dit meldt de brandweer.

De melding van de brand aan de Vliehors kwam rond 04.45 uur binnen en de brandweer rukte direct met groot materieel uit. Hierbij kreeg zij hulp van de korpsen uit Urk en Dronten. Ter plaatse aangekomen bleek dat de brand zo heftig en fel was dat de brandweer de woning niet kon betreden.

Uit voorzorg werden zes omliggende woningen ontruimd en zijn er in totaal twaalf mensen geëvacueerd.

De brand verwoestte een rijtjeshuis van drie woonlagen, maar de brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar andere woningen. Wel moest de brandweer bij het huis links van de woning waar de brand in was ontstaan, het dak losknippen omdat de brand onder het dak doorwoekerde naar deze woning. De woning liep hierbij wel rook- en waterschade op.

Een van de bewoners is bij de brand gewond geraakt. Hij liep rugletsel op toen hij uit het raam sprong om de brand te ontvluchten. De man is overgebracht naar een ziekenhuis. De overige vier bewoners wisten zonder gewond te raken buiten te komen.

Om 08.00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven.
De brandweer is nu nog bezig met nablussen en verricht metingen om te kijken of er nog hoge concentraties koolmonoxide aanwezig zijn. Daarna worden de woningen geventileerd.

Het pand waar de brand uitbrak is onbewoonbaar verklaard. Naar verwachting kunnen de bewoners van de andere woningen vandaag of morgen weer naar huis terug.

De Technische Recherche van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):