woensdag, 2. maart 2011 - 21:13

Gewonde bij schietincident in Hoogezand

Hoogezand

Bij een schietincident aan de Mansholtstraat in Hoogezand is donderdagavond 27-jarige inwoner van Sappemeer gewond geraakt. Dit maakt een woordvoerster van de regiopolitie Groningen bekend.

Een groep met personen raakte aan het begin van de straat in een woordenwisseling en al lopend door de staat vuurde een nog onbekende schutter een schot die het slachtoffer raakte. Het slachtoffer leunde hierna tegen een voordeur van een woning waarvan de bewoner net wilde gaan kijken wat er gaande was. De gewonde man viel hierdoor gedeeltelijk de woning binnen.

Het slachtoffer was bij aankomst van de hulpverleners nog aanspreekbaar en kon een signalement geven van twee personen die bij de ruzie betrokken waren. Een zoektocht in de omgeving door de politie leverde in de P. Langendijkstraat een auto op met hierin vier personen. Omdat twee van de inzittenden aan de beschrijving van het slachtoffer voldeden, werden die vier mannen (15, 19, 20 en 27 jaar uit Hoogezand) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Het slachtoffer is met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. De verdachten zullen worden gehoord door de politie over hun rol bij het incident. De technische recherche is een uitgebreid onderzoek gestart.
Provincie:
Tag(s):