zaterdag, 9. juli 2011 - 12:00

Gewonde vrouw achtergelaten in auto

Eelde

Een voor de politie vluchtende 22-jarige automobilist uit Assen is vrijdagavond met zijn auto tegen een boom gebotst. Daarbij raakte zijn 36 jarige passagiere uit Norg gewond, de man is aangehouden.

De vrouw is met ondermeer een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis. Op de Donderseweg in Norg negeerde de man een stopteken van de politie. Hij ging er met zeer hoge snelheid vandoor.

De politie zette de achtervolging in die via Donderen en Bunne richting Eelde ging. De vluchtende automobilist maakte meerdere verkeersovertredingen. Inverband met het gevaar reed de achtervolgende politieauto met zwaailicht en sirene.

In Bunne staakte de politie de achtervolging en verdween de vluchtende auto uit zicht. Kort daarna troffen de agenten de bewuste auto aan in een sloot langs de Watermolendijk bij Eelde. In de auto zat alleen nog de gewonde vrouw. De bestuurder was verdwenen.

Volgens getuigen was hij door het bouwland weggerend. Op aanwijzing van getuigen hield de politie de man aan bij een nabijgelegen woning. De man had niet gedronken. Hij is niet in het bezit van een rijbewijs en is voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):