zaterdag, 14. mei 2011 - 23:06

Gewonden bij schietpartij kickboksgala Hoorn

Hoorn

Een kickboksgala in sporthal Vredenhof in Hoorn is zaterdagavond uitgelopen op een massale vechtpartij waarbij meerdere schoten zijn gelost met een vuurwapen.

Volgens getuigen was de sfeer tijdens het gala op sommige momenten al grimmig tot dat er een vechtpartij uitbrak waarbij stoelen, tafels en glazen door de zaal vlogen. Veel van de bezoekers verlieten hierna in allerijl de zaal. Het opstootje zette zich in de nabijheid van de ingang voort waarbij ook met een vuurwapen in de lucht werd geschoten.

Tijdens het incident raakte meerdere personen gewond. Eén slachtoffer, een 29-jarige man uit Leeuwarden, raakte ernstig gewond en heeft enige tijd op de incentive care van het ziekenhuis gelegen. Na het incident meldden zich in het ziekenhuis nog zeven personen met paniekaanvallen en lichte verwondingen. Een van deze gewonden werd opgenomen met een hersenschudding.

De politie hield aan de hand van getuigenverklaringen een 20-jarige man uit Hoorn aan. Na verhoor bleek deze niets met het incident te maken hebben gehad en is heen gezonden.
Provincie:
Tag(s):