dinsdag, 26. april 2011 - 11:32

Gewonden na explosie in centrum van Zwolle

Zwolle

In Zwolle zijn dinsdagochtend bij een explosie in een woning op de Melkweg in het centrum van de stad twee mensen gewond geraakt. De pui van het pand is daarbij geheel weggeblazen.

De explosie vond plaatst rond half 10 op de onderste bouwlaag van het pand waar een naaiatelier was gevestigd. Het gehele pand staat op instorten evenals een naastgelegen gebouw. De slachtoffers, de 26-jarige eigenaar van het naaiatelier en een 16-jarig meisje die tijdens de explosie voorbij fietste, zijn met letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De eigenaar liep brandwonden op. Hij is overgebracht naar het brandwondencentrum in Groningen. Het meisje naar een ziekenhuis in Zwolle.

Hulpdiensten zijn massaal aanwezig. De straat ligt vol met puin. Ook van naast- en tegenover gelegen panden zijn ruiten door de kracht van de explosie vernield. Vermoedelijk gaat het om een gasexplosie, dat zegt een woordvoerder van de politie IJsselland.

Inmiddels is brand uitgebroken in het betreffende pand. Volgens de politie komt dat door een gasleiding. De brandweer is overgegaan op bluswerkzaamheden. Bij de explosie is een nog onbekende hoeveelheid asbest vrijgekomen. De brandweer houdt dit nat om asbestverspreiding te voorkomen. De politie heeft een groot gedeelte afgezet voor publiek.
Provincie:
Tag(s):