donderdag, 22. december 2011 - 19:23

Gezin Qadiri krijgt verblijfsvergunning

Aalden

Minister Leers (Immigratie, Integratie en Asiel) heeft donderdag beslist dat de familie Qadiri uit Aalden, gemeente Coevorden, in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning.

In juli 2011 ontstond in Aalden en de media commotie over de verplaatsing van het gezin uit het asielzoekerscentrum in Aalden naar een uitzetcentrum elders in het land. De afgelopen maanden is aangetoond dat de familie, buiten hun eigen schuld, niet terug kan naar het land van herkomst.

De Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) heeft samen met de gemeente, de familie en de advocaat van de familie alle stappen gezet om te onderzoeken of de familie nog kon terugkeren. Nadat alle stappen waren gezet concludeerde de DT&V dat de familie in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning op grond van een buitenschuldverklaring. De Immigratie- en Naturalisatiedienst deelt deze conclusie. Het gezin Quadiri krijgt dus een verblijfsvergunning.

Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente: "Ik vind het fantastisch dat de familie Qadiri nu hun leven kan gaan opbouwen, dat de kinderen niet langer meer in spanning zitten en dat er rust voor het gezin kan aanbreken. Een mooiere kerstboodschap had ik deze familie niet kunnen wensen."
Provincie:
Tag(s):