donderdag, 7. juli 2011 - 9:36

Gezochte Engelsen in Amsterdam aangehouden

Amsterdam

De politie heeft donderdag 23 juni in Amsterdam zes Engelsen aangehouden. Vier van hen worden in eigen land gezocht vanwege diverse strafbare feiten. De mannen liepen tegen de lamp tijdens een verkeerscontrole.

De mannen reden rond 21.00 uur in een auto over de IJdoornlaan in Amsterdam toen zij werden gescand door een speciaal apparaat in een politieauto dat nummerplaten leest. Het leverde een treffer op: de auto stond in Spanje gesignaleerd als gestolen. Agenten gaven de bestuurder daarop een stopteken. De man en de vijf andere inzittenden werden aangehouden en de auto werd in beslag genomen. Vier van de zes mannen bleken in het buitenland gezocht te worden.

Een 28-jarige man moet nog zeven jaar gevangenisstraf uitzitten, een 27-jarige man wordt in Engeland verdacht van het voorbereiden van ram- en plofkraken, een 25-jarige wordt gezocht voor moord en een 30-jarige man bleek niet zijn teruggekeerd na zijn detentieverlof.

Bij nader onderzoek in en bij het hotel waar het zestal verbleef, stuitte de politie op meerdere valse Engelse rijbewijzen, slijpschijven, een kogelwerend vest, portofoons, telefoons, zaklampen, handschoenen, petten en een sjaal met ooggaten.

De vier verdachten moeten volgende week via snelrecht voor de rechter verschijnen vanwege het bezit van valse documenten. Indien ze daarvoor veroordeeld worden, zullen ze hun straf uit moeten zitten. Daarna kunnen ze overgedragen worden aan de Engelse autoriteiten.
Provincie:
Tag(s):