maandag, 3. januari 2011 - 16:46

Gezondheidsredenen dwingen topman ProRail tot aftreden

Utrecht

De Raad van Commissarissen van ProRail heeft maandag bekend gemaakt dat Bert Klerk (59) om gezondheidsredenen terugtreedt als President-directeur van ProRail.

'Hij draagt op 1 februari 2011 zijn taken over aan Claudia Zuiderwijk-Jacobs, thans lid van de Raad van Commissarissen van ProRail', meldt PRoRail maandag.

Het voornemen is Claudia Zuiderwijk-Jacobs per 5 januari 2011 te benoemen tot tijdelijk bestuurder. Zij zal om die reden terugtreden uit de Raad van Commissarissen van ProRail. Over de definitieve opvolging van Bert Klerk volgt nader bericht.

Bert Klerk kwam na de opsplitsing van NS in 2000 bij het spoor als directeur Railinfrabeheer (RIB). Tussen 2003 en 2005 fuseerde hij de taakorganisaties RIB, Verkeersleiding en RailNed tot spoorbeheerder ProRail.

President-commissaris Michiel Boersma: "Onder leiding van Bert Klerk heeft ProRail zich ontwikkeld tot een publieke dienstverlener, die belangrijke verbeteringen heeft gerealiseerd op het gebied van veiligheid en operationele prestaties. De Raad van Commissarissen is Bert erkentelijk voor zijn buitengewone inzet en bereikte prestaties en wenst hem alle sterkte in zijn genezingsproces”.

Bert Klerk: “Door mijn ziekte kan ik niet langer de maximale inzet leveren, die nu nodig is. De uitdagingen voor ProRail om samen met de NS en de andere vervoerders een toekomstbestendig en klantgericht spoorvervoer te realiseren, zijn groot. Ik geef mijn gezondheid nu prioriteit. Ik ben enorm trots op onze medewerkers en op wat we de afgelopen tien jaar hebben neergezet."
Provincie:
Tag(s):