maandag, 26. september 2011 - 17:34

GGD houdt flitsinspectie in Haagse kinderdagverblijven

Den Haag

Afgelopen donderdag heeft de GGD bij 58 kinderdagverblijven in Den Haag een niet reguliere, onaangekondigde inspectie uitgevoerd. Dit heeft de GGD maandag bekendgemaakt.

Bij alle kinderdagverblijven waren voldoende leidsters aanwezig. Van één aanwezige leidster kon geen diploma worden getoond en één leidster beschikte niet over een verklaring omtrent het gedrag, zij is direct van de groep gehaald.

Een flitsinspectie als deze is niet eerder gehouden. Voorheen kondigde de afdeling Toezicht op Kinderopvang van de GGD controles altijd aan. Bij deze inspectie werd met name gecontroleerd op de aanwezigheid van vereiste diploma's, Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG's) en het vereiste aantal leidsters op de groep.

Wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs en Dienstverlening) is blij met het resultaat en laat weten dat de GGD ook in de toekomst onverwacht inspecties blijft uitvoeren: “Ouders moeten er van op aan kunnen dat kinderopvang veilig en vertrouwd is. Een niet reguliere, onaangekondigde inspectie houdt de kinderopvang scherp en daar is iedereen bij gebaat.”
Provincie:
Tag(s):