woensdag, 31. augustus 2011 - 10:14

GGD Limburg-Noord maakt inhaalslag

Venlo

De GGD Limburg-Noord heeft de afgelopen tijd een achterstand opgelopen met het onderzoeken van kinderen als gevolg van grootschalige projecten. Om deze achterstand weg te werken, gaat de afdeling jeugdgezondheidszorg van de GGD dit najaar een grootschalige inhaalslag maken.

Er is een achterstand opgelopen met het onderzoeken van de leerlingen uit groep 8 (basis onderwijs) en klas 3 (voortgezet onderwijs) als gevolg van grootschalige projecten, zoals de invoering van het Elektronisch Kind Dossier (EKD), de inzet op risicozorg en de voorbereidingen op de integratie van JGZ 0-4 en JGZ 4-19. Om deze achterstand weg te werken, gaat de afdeling JGZ (Jeugdgezondheidszorg) van de GGD Limburg-Noord dit najaar een grootschalige inhaalslag maken. Leerlingen die nu in klas 1 en klas 4 (voortgezet onderwijs) zitten, worden alsnog gescreend. De verwachting is dat de achterstand in november 2011 ingelopen is.

Er wordt gebruik gemaakt van een verkorte werkwijze, die voldoet aan de eisen van de inspectie. De onderzoeken vinden zoveel mogelijk per klas op scholen plaats. In een enkel gebied vinden de onderzoeken op externe locaties plaats.
Provincie:
Tag(s):