zaterdag, 5. februari 2011 - 16:56

Gillende 'keukenmeid' houdt straat wakker

Nijmegen

Een 21-jarige vrouw is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Nijmegen door de politie aangehouden nadat ze bijna de hele nacht al gillend de buurt had wakkergehouden.

De politie kreeg diverse telefoontjes binnen over geluidsoverlast van de Rosamundstraat en is meerdere keren langsgegaan. Tegen vieren is de vrouw aangehouden toen bleek dat zij ook nog vernielingen had aangericht.

Een meldster vertelde aan de politie dat zij al een half uur een vrouw buiten hoorde gillen. Dit was omstreeks 02.35 uur. Rond 01.00 uur waren agenten ook in de Rosamundstraat wezen kijken en eerder op de avond brachten zij al een bezoek aan de buurt na een overlastmelding. De 21-jarige liep op dat moment over haar toeren op straat. De agenten hebben de vrouw gewaarschuwd dat ze geen geluidsoverlast meer moest veroorzaken en naar huis moest gaan.

Politieagenten troffen later in de nacht diverse verontruste buurtbewoners op straat. Bij één woning, van de eerder genoemde meldster, bleek de vrouw een tuinpoort, bloempotten en een barbeque vernield te hebben. Kennelijk had de 21-jarige bij het verkeerde huis herrie lopen schoppen, want zij zijn geen bekenden van elkaar. Hierop is de Nijmeegse aangehouden op verdenking van vernieling. De vrouw is naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.

De agenten hebben een aangifte van vernieling opgenomen en met diverse buurtbewoners gesproken. De toedracht ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.
Provincie:
Tag(s):