dinsdag, 6. december 2011 - 8:55

Gladheid zorgt voor aanrijdingen en files

Utrecht

Het verkeer heeft dinsdagmorgen te kampen gehad met kortstondige gladheid door hevige hagelbuien. Hierdoor ontstonden er op diverse plaatsen ongevallen die resulteerden in files

Zo vond er een aanrijding plaats op de A7 bij Wieringewerf een aanrijding plaats doordat een automobilist tegen de middengeleider botste. Volgens de VID zette een vrachtwagenchauffeur zijn voertuig voor de auto om deze te beveiligen. Niet geheel onverstandig, niet veel later reed een automobilist boven op de vrachtwagen. Voor zover bekend bleef het alleen bij blikschade.

Kettingbotsing A50
Op de A50 Zwolle - Apeldoorn gebeurde dinsdagmorgen een kettingbotsing. Volgens Rijkswaterstaat zouden er 10 voertuigen bij de botsing betrokken zijn. Door de aanrijding raakte één persoon bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Tijdens de afhandeling van het ongeval zijn tussen Heerde-Zuid en Epe twee rijstroken afgesloten geweest.

Glad in het gehele land
De Verkeersinformatiedienst waarschuwt automobilisten en andere weggebruikers vooral voorzichtig te zijn omdat het in het gehele land plaatselijk glad kan zijn.
Provincie:
Tag(s):