donderdag, 8. december 2011 - 19:45

‘Goedkope aanvullende verzekering, weggegooid geld’

Eindhoven

Goedkope aanvullende zorgverzekeringen, met premies van maximaal 10 euro, scoren onder de maat als het gaat om dekking.

Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingswebsite Geld.nl naar de prijs-kwaliteitverhouding van 145 aanvullende zorgverzekeringen van 31 zorgverzekeraars.

De verzekeringen met de laagste premies bleken maar op weinig gebieden een behoorlijke dekking te bieden. “Het lijkt misschien aantrekkelijk, een aanvullende verzekering van slechts enkele euro’s per maand. Maar als je vervolgens nauwelijks de zorg vergoed krijgt die je nodig hebt, moet je je afvragen of het wel zin heeft een dergelijke verzekering af te sluiten”, stelt Paul Huibers van Geld.nl. “Het kost je wellicht slechts 5 tot 10 euro per maand, maar zo gooi je per jaar toch 60 tot 120 euro weg.”

Een aanvullende verzekering vormt een uitbreiding op de door de overheid verplicht gestelde basiszorgverzekering. Een aanvullende zorgverzekering vergoedt dus de zorg die niet onder de basisdekking valt. Dit kan bijvoorbeeld een vergoeding voor tandartsconsulten zijn, of voor extra behandelingen fysiotherapie. Huibers: “Hoewel die basisdekking bij elke verzekeraar nagenoeg gelijk is, blijkt dat voor aanvullende verzekeringen allerminst het geval. Juist om die reden is vergelijken puur op basis van premie bij de aanvullende verzekering niet slim.”
Provincie:
Tag(s):