zaterdag, 30. juli 2011 - 15:19

Goes op 20 augustus kinderstad

Goes

De binnenstad van Goes heeft op is op zaterdag 20 augustus voor de 10e keer van en voor de kinderen.

De organisatie viert dit met het aanbieden van een door Frida van Overbeeke gemaakt bronzen beeld van de kinderburgemeester aan de gemeente Goes. Dit beeld zal aansluitend aan de installatie van het nieuwe kindercollege op de Vlasmarkt worden onthuld. Na deze dag krijgt het een permanente plaats in het stadskantoor.

Vanaf deze editie heeft Goes Kinderstad ook haar eigen lied. Tijdens de installatiebijeenkomst zal dit lied voor de eerste maal live worden gezonden. Gedurende Goes Kinderstad volgen er nog diverse optredens in de binnenstad.
De installatie van de nieuwe kinderburgemeester Emma Bareman en haar twee wethouders Yael de Vos en Daniël Lukasse door de grote mensen burgemeester Rene Verhulst begint om 10:30 uur in de trouwzaal van het Stadhuis.

Aansluitend hieraan gaat het gezelschap naar de Vlasmarkt voor de onthulling van het kunstwerk.

Een greep uit de vele attracties:

De Vlasmarkt is vooral een doeplein met workshops kleien, tekenen, schilderen, speksteen snijden of muziekinstrumentjes maken uit recyclingmateriaal. Ook de Vrije Zeeuwse Papegaai is hier te vinden.

Op de Grote Markt wordt men geschminkt, kan men zich sportief vermaken bij de spel- en sportactiviteiten van Kinderopvang de Bevelanden. Op de markt is ook de Gorillaclimb een heus kooktheater waar men lekker een pannenkoekje kan eten. Wie wil dansen kan deelnemen aan de workshop dansen door Dansstudio Free. Naast het stadhuis staat een poppenkast en zijn de papegaaien van de stichting De Vrolijke Papegaai te zien.

Op het Kerkplein staat voor het VVV kantoor een treintje voor een rondrit. Ren je Rot bij het spel van het Wereldnatuurfonds, schiet de bal in het gatenboord bij de voetbalvereniging Goes of ga gewoon een rondje in de draaimolen. Nieuw is de Mini zonneauto race door Solarkids. Solarkids combineert duurzaamheid en techniek in haar activiteiten. Kinderen die hieraan
deelnemen, ervaren en beleven zelf hoe leuk techniek is. Daarnaast krijgen ze beter inzicht in
hun toekomstig werkveld en ontwikkelen zij een positieve attitude t.o.v. duurzaamheid.
De kinderen kunnen ook in het museum op zoek naar de gaaien waarop schutters, die de stad Goes bewaakten, hun pijlen afschoten tijdens oefenwedstrijden. Na bij de kunstuitleen nog op zoek te zijn gegaan naar een vogel, mogen ze buiten onder begeleiding van een echte kunstenares een fraaie gaai, of andere vogel schilderen en afdrukken. Het VVV heeft een kinderpuzzleroute.

Op het parkeerterrein tegenover V&D zijn er optredens Tikkie, Tiko & Tako en kan men proberen zo lang mogelijk op de rodeostier te blijven zitten. Hier is ook een kinderspeelpark, een quadparcours en kan men bij de brandweer even brandweerman zijn.

Schminken en de workshop muziekinstrumenten vindt men op de Stenen Brug. Kameelrijden kan op de Oostwal.

Natuurlijk is er ook een kinderboerderij, die staat op het Kolveniershof.
Springkussens en vrolijke muziekjes komt men onderweg tegen.
Alle kinderen tussen 4 en 12 jaar zijn van harte welkom. Alle attracties zijn gratis!

Wie zich vooraf wil informeren over het hele programma kan surfen naar www.goeskinderstad.nl
Provincie:
Tag(s):