vrijdag, 1. april 2011 - 15:12

Gouden tip van 20.000 euro in liquidatiezaak Quincy Marcune

Den Bosch

Het Openbaar Ministerie (OM) looft een beloning van 20.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de ontknoping in het onderzoek naar dood van de Bosschenaar Quincy Marcune. Dit heeft het OM vrijdag bekendgemaakt.

Onderzoek
De 38-jarige Quincy Marcune werd op vrijdag 29 januari 2010 rond kwart over drie 's-middags doodgeschoten voor een coffeeshop op de Oude Engelenseweg in 's-Hertogenbosch. Er is direct een grootschalig onderzoek gestart.

Drie dagen later al, op maandag 1 februari 2010, is een 29-jarige Bosschenaar in Parijs aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Later worden nog twee mensen aangehouden. In de loop van de maanden daarna zijn ze weer vrij gelaten. Ze zijn nog wel verdachten in deze zaak.

Onderzoek zit ‘vast’
Het onderzoek zit nu vast. De politie heeft wel de indruk dat er mensen zijn die weten wie het heeft gedaan en waarom. Helaas heeft nog niemand de gouden tip aan de politie doorgegeven waarmee de zaak opgelost kan worden.

Curaçao
Het slachtoffer is geboren op Curaçao. Het onderzoeksteam is van plan om ook op de Nederlandse Antillen via kranten en televisie aandacht aan dit onderzoek besteed worden. De hoop is dat ook via de bewoners van de Antillen tips over de daders van deze schietpartij bij het team komen.

Het OM wil dan ook graag in contact komen met getuigen die over informatie beschikken over personen die mogelijk betrokken zouden kunnen zijn bij dit misdrijf. Op maandag 4 april en dinsdag 5 april 2011 wordt in de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht aandacht besteed aan het onderzoek naar de dood van de Bosschenaar Quincy Marcune.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via de Opsporingstiplijn 0800-6070. Anonieme reacties kunnen via het nummer van Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):