donderdag, 7. juli 2011 - 11:46

Goudverkopers aangehouden voor illegaal venten

Woensdag 6 juli rond 15.30 uur hield de politie op snelweg A73 ter hoogte van Beuningen twee 29-jarige vrouwen en een man van 35 jaar aan.

Zij worden verdacht van het verkopen van goud zonder ventvergunning. De aanhouding volgde op tips die bij de politie binnenkwamen.

De verdachten, allen van Roemeense afkomst en wonend in Duitsland, stonden in de politiesystemen al bekend als verkopers van goud.

De aanhouding vond plaats nadat eerder op de dag drie verschillende mensen naar het politiebureau waren gekomen met de melding dat hen op de openbare weg goud te koop was aangeboden. Dit zou gebeurd zijn door de inzittenden van twee personenauto's met Duits kenteken. De vrouwelijke inzittenden van deze auto's boden vanuit de auto en lopend over de openbare weg aan diverse mensen goud aan. Dit is in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening.

Naar aanleiding van deze tips hield de politie later op de A73 de drie verdachten aan. Vier gouden ringen werden inbeslaggenomen. De drie verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):