dinsdag, 19. juli 2011 - 21:34

GPS signaal verraad handel in gestolen wagens

Rotterdam

De politie Rotterdam-Rijnmond trof donderdagochtend 7 juli tientallen gestolen motorvoertuigen aan bij een autodemontagebedrijf aan de Hoofdweg in Rotterdam.

De politie kwam het bedrijf op het spoor door een GPS-signaal van een gestolen auto in de loods van het bedrijf. Vijf mannen, afkomstig uit Rotterdam, Schiedam en Zoetermeer werden voor heling aangehouden.

Het voertuig was in de nacht van 6 op 7 juli gestolen in Delft. De eigenaar van het voertuig deed aangifte bij Politie Haaglanden en gaf aan dat er GPS in zijn auto aanwezig was en dat hij had gezien dat zijn auto bij het autodemontagebedrijf in Rotterdam stond. Bij het uitlezen van het GPS signaal konden politiemedewerkers de exacte locatie traceren en dit bleek inderdaad om het aangegeven bedrijf te gaan.

Bij nader onderzoek, waarbij de politie assistentie kreeg van diverse permanente autoteams uit verschillende regio's van het land, werden tientallen gestolen voertuigen aangetroffen. Daarnaast werden 3,5 container aan automateriaal in beslag genomen voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):