woensdag, 27. juli 2011 - 14:12

Gratis internet Veerse kust

Veere

Internetten zonder codes, kosten en consumpties in de gemeente Veere.

Om nog meer service te verlenen aan de gasten en de datakosten voor vooral de buitenlandse toerist te verlagen, is er in de gemeente Veere gratis internet, ‘freewifi’, op straat beschikbaar. Ook zonder code, kosten of consumptie kan er gebruik van worden gemaakt. Dit is uniek in Nederland.

In alle kustplaatsen van de gemeente Veere; Dishoek, Zoutelande, Westkapelle, Domburg, Oostkapelle en Vrouwenpolder en in het stadje Veere wordt ‘freewifi’ in de drukkere straten aangeboden. Door voor dit netwerk te kiezen, kan iedereen na het indrukken van de rode loginbutton gratis surfen op het internet.

Dankzij de financiële bijdrage van de provincie Zeeland, de gemeente Veere en de plaatselijke ondernemers(verenigingen) is het project mogelijk gemaakt. "Dit maakt het project zo bijzonder. Ieder heeft zijn schouders er onder gezet om de financiën rond te krijgen, waardoor we binnen korte tijd de installatie van de hotspots konden realiseren" zegt Ruurt van der Wel, teamleider Marketing en Communicatie van de VVV Walcheren en Noord-Beveland. De kracht van dit project zit hem in de eenvoud. "We plaatsen de hotspot op bestaande internetverbindingen van ondernemers die deze ter beschikking stellen. Gratis wifi is niet nieuw, maar wel als het gaat om de openbare ruimte, gewoon op straat dus."

De VVV ziet voordelen voor het toerisme. "De gast in onze regio is uiteindelijk de grote winnaar. Zonder hoge kosten te maken kan de gast informatie over de regio opzoeken en het thuisfront infomeren over hoe fantastisch het hier is. Te bewijzen valt het nooit, maar wij denken wel dat gratis internet een extra reden kan zijn om de Veerse kust te bezoeken."

Onderdeel van het project ‘freewifi’ is een promotiecampagne die door de VVV verzorgd wordt. Via flyers en visitekaartjes wordt de gast geattendeerd op de aanwezigheid van ‘freewifi’ in de kern, via posters, stickers en terrastafeldisplays wordt het dekkingsgebied aangeduid en de gratis ansichtkaarten dienen ter promotie van de kern als vakantiebestemming. Op alle uitingen krijgt de gast de hint ‘freewifi’ via Twitter, #freewifizeeland, te delen. Hierdoor vindt de promotie ook buiten Zeeland plaats.

Voor meer informatie over de werking van ‘freewifi’ en het dekkingsgebied is de website www.freewifizeeland.com gelanceerd.
Provincie:
Tag(s):