woensdag, 7. december 2011 - 11:01

Gratis kerstboom om natuur handje te helpen

Hoenderloo

Op 10, 14, 17 en 21 december kunnen bezoekers van Het Nationale Park De Hoge Veluwe hun eigen dennenboom (grove den) uitzoeken en mee naar huis nemen.

Geïnteresseerden slaan twee vliegen in één klap: ze hebben een unieke, echte dennenboom in huis en helpen de natuur in het Park een handje. De dennenbomen groeien namelijk op de unieke, open stuifzandgebieden van het Park. Wanneer de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen.

Wie zijn eigen boompje komt omzagen in het Park helpt ook de natuur een handje. De dennenbomen groeien namelijk op de unieke, open stuifzandgebieden van het Park. Wanneer de bomen daar niet verwijderd worden, zal op den duur dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen.

Geïnteresseerden kunnen zich op één van de bovenstaande data melden bij het Bezoekerscentrum van het Park voor een bewijs dat ze kunnen meenemen naar de plek in het Park waar de boompjes staan. De bomenzagers kunnen terecht tussen 10.00 en 15.00 uur.
Provincie:
Tag(s):