maandag, 9. mei 2011 - 21:42

Gratis rookmelders voor 1001 woningen in Overvecht

Utrecht

Burgemeester Aleid Wolfsen geeft startsein voor project op 12 mei
Mitros start samen met De Wissel, Veiligheidsregio Utrecht en het ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) met het plaatsen van rookmelders in Overvecht.

Het gaat in eerste instantie om een pilot van 1001 woningen in Overvecht Zuidwest waar in iedere woning twee gratis rookmelders komen. Ook krijgen bewoners voorlichting over brandpreventie. Het Brandwondencentrum ontvangt bovendien €0,25 per geplaatste rookmelder.

Ruime praktijkervaring voor studenten
Studenten elektrotechniek van het ROCMN plaatsen de rookmelders. Studenten sociaal maatschappelijke dienstverlening (SMD) en de Wijkvoorlichters van het Doe Mee centrum uit Overvecht geven vervolgens voorlichting aan de bewoners over de werking en het onderhoud van de rookmelder en het voorkomen van brand. Er is uitgebreide begeleiding. Zo staan docenten van de Wissel, het leerwerkbedrijf van het ROC, klaar voor de techniekstudenten. Brandweermensen van de Veiligheidsregio Utrecht ondersteunen op hun beurt de studenten en wijkvoorlichters bij de voorbereiding en uitvoering van de voorlichtingscampagne.

Brandpreventie
Mitros vindt het belangrijk dat de woonomgeving van bewoners zo veilig mogelijk is. Mitros zet zich hier voor in, maar veel kunnen en moeten bewoners ook zelf doen. Door middel van deze campagne wil Mitros de bewoners bewust maken van de gevolgen van een brand. Maar nog belangrijker: hoe het ontstaan van een brand tot een minimum kan worden beperkt. Met het plaatsen van een tweetal rookmelders in de woning is de eerste stap gezet.

Start van het project
Op 12 mei kondigt burgemeester Aleid Wolfsen de start van dit project aan met een officiële openingshandeling. Naast de burgemeester zijn ook vertegenwoordigers van Mitros, Veiligheidsregio Utrecht en ROC Midden Nederland aanwezig. De start van het project vindt plaats van 15.45 uur tot 16.45 uur aan de Tiberdreef 28 in Utrecht. U bent van harte uitgenodigd.
Provincie:
Tag(s):