dinsdag, 30. augustus 2011 - 9:36

Greenpeace blokkeert bouwterrein kolencentrale Eemshaven

Eemshaven

Actievoerders van Greenpeace hebben dinsdagmorgen de hekken van het bouwterrein van de kolencentrale van RWE/Essent in de Eemshaven op slot gedaan. Volgens Greenpeace is het verder werken aan de centrale illegaal sinds de natuurvergunning door de Raad van State in vernietigd.

Actievoerders van Greenpeace maakten vanmorgen om 9 uur de vier toegangspoorten van de bouwplaats dicht. Bouwvakkers kunnen de werkplaats nog wel verlaten, maar niet meer terug naar binnen. Op een grote spandoeken bij de verschillende poorten staat de tekst “Schone energie NU!”.

'Na vijf dagen van illegale bouwactiviteiten is de maat vol', zegt Rolf Schipper, campagneleider klimaat en energie bij Greenpeace. 'We vragen de rechter om in te grijpen en sluiten tot dat moment de poorten. Op een vervuilende en nu ook nog illegale megakolencentrale zit niemand te wachten.'

Essent wil dat burgemeester ingrijpt
Opdrachtgever Essent zegt zich tot de burgemeester van Eemsmond te hebben gewend om handhavend op te treden. Volgens de energieleverancier is de veiligheid op de bouwlocatie in gevaar omdat niemand het terrein op of af kan.
Provincie:
Tag(s):