vrijdag, 21. januari 2011 - 9:58 Update: 08-07-2014 1:01

Groei in de agrarische export

De Nederlandse agrarische handel is in 2010 weer flink toegenomen. De agrarische export groeide van 60,5 miljard euro in 2009 naar 65 miljard euro in 2010. Dat blijkt uit de nieuwe exportcijfers die vandaag door staatssecretaris Bleker (Landbouw, Economische Zaken en Innovatie) op de Grüne Woche in Berlijn bekend werden gemaakt.

In de rapportage over de agrarische handel van Nederland in 2010 constateert het Landbouw Economisch Instituut dat de Nederlandse agrarische handel duidelijk is hersteld.

Staatssecretaris Bleker is blij met de nieuwste exportcijfers. "De agrarische handel is spectaculair hersteld. We zitten al weer boven het niveau van voor 2009.”

Nederland heeft daarmee weer een stevige positie in de top van de ranglijst van landen die wereldwijd agrarische producten exporteren. Na de Verenigde Staten is Nederland de grootste exporteur van agrarische producten. Bleker: “Het is geweldig mooi dat onze groenten en fruit, de bloemen, het vlees en de zuivel zo in trek zijn en wereldwijd in de winkels liggen", aldus de staatssecretaris.
Categorie:
Tag(s):