woensdag, 31. augustus 2011 - 9:18 Update: 08-07-2014 0:29

Groene lease-auto blijft voordeliger

De lage bijtelling (van 14 of 20%) voor zuinige auto's van de zaak blijft toch van kracht. Dat schrijft het AD woensdag op basis van een interview met staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) met het blad AutoWeek.

Pas als de auto wordt verkocht, moet de nieuwe eigenaar een hoger belastingtarief betalen. Zo'n 125.00 automobilisten, die in een zakelijke auto rijden, hebben per jaar aan de lage bijtelling zo'n 1000 euro voordeel. Vaak rijden ze in een Toyota Prius of Volkswagen Polo BlueMotion.

Mensen die na 1 juli 2012 een nieuwe milieuvriendelijke lease-auto gaan rijden, kunnen vermoedelijk nog vijf jaar profiteren van de lage bijtelling. Die vervalt als de auto wordt verkocht. Dat maakt langer rondrijden met een zuinige lease-auto lonend. De maatregel pakt ook voor leasemaatschappijen positief uit. Hun wagenpark wordt nu niet ineens veel minder waard.

In de toekomst kunnen alleen nog zeer zuinige en schone modellen op fiscaal voordeel rekenen. Weekers wil de aanschafbelasting op auto's helemaal afhankelijk maken van hun CO2-uitstoot.
Categorie:
Tag(s):