vrijdag, 6. mei 2011 - 16:19

Groep landelijk opererende overvallers aangehouden in Amsterdam

Amsterdam

In het onderzoek naar meerdere overvallen door het hele land heeft een rechercheteam van de politie Amsterdam-Amstelland vorige maand negen mannen aangehouden in de hoofdstad. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De verdachten zijn tussen de 17 en 32 jaar oud en worden ervan verdacht betrokken te zijn bij meerdere gewapende overvallen op een bank, supermarkt, juweliers en een enkele inbraak.

Deze misdrijven vonden plaats in Diemen, Oss, Groningen en Landsmeer. Bij de onderzoeken in de woningen werd een grote hoeveelheid gsm’s, simkaarten, munitie en contant geld in beslag genomen.

Arrestatieteam
“Omdat de verdachten geweld niet schuwden en vuurwapengevaarlijk zijn, werd het arrestatieteam ingezet. De aanhoudingen werden zo snel mogelijk achter elkaar verricht, zodat de verdachten niet de kans kregen elkaar te waarschuwen”, zegt een projectleider van de afdeling Zware Criminaliteit van de politie Amsterdam-Amstelland.

“Bij de vlucht van één van de overvallen werd ook een carjacking gepleegd, waarna de verdachten met het voertuig uit de bocht vlogen en een pand inreden. In een andere zaak werd bij de achtervolging op de politie geschoten.”
Provincie:
Tag(s):