maandag, 10. oktober 2011 - 14:02

Groep woningovervallers verkleedde zich als arrestatieteam

Assen

Binnenkort staan er 13 verdachten terecht voor de rechtbank in Assen inzake twee woningovervallen en een inbraak. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag bekendgemaakt.

In kleding van arrestatieteam
Op 26 oktober 2010 vond een gewapende overval plaats op een woning in Hijken. Tijdens de overval waren een vrouw en haar 11-jarige zoontje thuis. De overvallers deden zich voor als leden van een arrestatieteam van de politie en drongen het huis binnen. De overvallers boeiden de twee slachtoffers en gingen er met €3000 vandoor. De drie verdachten zijn allen afkomstig uit Almere.

Woninginbraak Assen 2010
Daarnaast pleegde een van de verdachten uit Almere samen met een andere verdachte een inbraak in december 2010 op een woning in Assen. Bij deze woninginbraak werden sieraden en een groot geldbedrag buit gemaakt, namelijk €27.000.

Overval op woning Assen 2011
Vervolgens werd het vrouwelijke slachtoffer van de eerder gepleegde woninginbraak in 2011 overvallen in haar woning. Ze werd geschopt, geslagen, aangerand en bedreigd met een mes. Daarnaast werd ze gekneveld en opgesloten in een kast. De overvallers hebben diverse goederen gestolen en geld van haar bankrekening gepind.

Naar aanleiding van de overval op 31 mei 2011 werd een onderzoeksteam opgericht door de politie. Gaande het onderzoek bleek dat een aantal van de verdachten ook betrokken was bij de overval in Hijken in 2010.

De verdachten
In totaal zijn er 13 verdachten waarvan nog 10 in voorlopige hechtenis zitten. De verdachten zijn afkomstig uit Assen, Froombosch, Almere en Amsterdam en variëren in leeftijd van 19 tot en met 69 jaar.

Gijzeling
De verdachten hebben geopereerd in wisselende samenstelling. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachten er van uit gingen dat de slachtoffers grote sommen contant geld in huis zouden hebben. De verdachten worden onder andere vervolgd voor diefstal met geweld en voor gijzeling.
Provincie:
Tag(s):