woensdag, 28. september 2011 - 17:40

Grolsch terug naar geboortegrond in Groenlo

Groenlo

Bierbrouwer Grolsch en de stad Groenlo, gemeente Oost Gelre, worden volgend jaar letterlijk herenigd. Grolsch gaat namelijk vanaf het najaar 2012 weer werken vanuit haar geboortestad Groenlo.

De activiteiten van de Grolsch drankenhandel in Enschede, de drankenhandel in Babberich en de afdeling Horeca Services (allen werkzaam onder de organisatie ‘De Klok Dranken’) worden samengevoegd in het pand aan de Bolwerkweg 5 te Groenlo.

Vanaf volgend jaar zullen voor De Klok Dranken in totaal 58 medewerkers werkzaam zijn vanuit Groenlo. Zowel Grolsch als de gemeente Oost Gelre kijken uit naar deze hereniging.

Grolsch en de stad Groenlo hebben samen een rijke historie. De oorsprong van de brouwerij gaat namelijk terug tot het jaar 1615 in het Gelderse stadje Grolle, het huidige Groenlo. In 2004 heeft Grolsch de huidige hypermoderne brouwerij in Enschede in bedrijf genomen, als vervanging van de oude brouwerijen in Enschede en Groenlo. De sterke link met Groenlo is altijd gebleven.

Rob Snel, Algemeen Directeur Grolsch: “De band die we als brouwer hebben met Groenlo is een hele speciale. De mededeling dat we uit Groenlo weggingen, viel destijds zwaar. Hier in het oosten van het land leeft de cultuur van het ‘noaberschap’. Betrokkenheid bij familie en buurt is vanzelfsprekend. Die cultuur vind je terug in de manier waarop de mensen hier met hun werk omgaan. In Groenlo ligt onze oorsprong. Die verbintenis is voor altijd. Het voelt daarom goed om voor een deel van onze activiteiten terug te gaan naar onze geboortegrond.”

Ook de gemeente is bijzonder blij met de hereniging. Loco- Burgemeester Paul Wentink: “We zijn druk bezig om samen met heel veel partijen Groenlo een nieuwe impuls te geven. In meerdere opzichten is daarom de komst van Grolsch belangrijk. Vanuit cultuurhistorisch oogpunt door onze eeuwenoude band, vanuit de werkgelegenheid die de vestiging biedt en natuurlijk ook als belangrijke aanwinst voor het regionale bedrijventerrein Laarberg.

Uit diverse omgevingsanalyses is Groenlo als meest geschikte locatie voor de nieuwe vestiging van De Klok Dranken naar voren gekomen. Groenlo ligt voor Grolsch en De Klok Dranken gunstig qua bevoorrading van klanten in Oost-Nederland. Bovendien ligt de stad in het hart van het gebied met de grootste klantdichtheid qua evenementen voor de brouwer. Daarnaast hebben ook de personele impact, en dan met name de reistijd voor medewerkers, en de historische band met Groenlo een rol gespeeld bij de keuze voor de stad.

Er is gekozen voor een pand aan de Bolwerkweg 5 op het regionale bedrijventerrein Laarberg. Het pand is in aanbouw en zal de komende maanden naar de wensen van Grolsch en De Klok Dranken worden aangepast. Het plan is om een deel van de kantoorruimte (700 m2) en de aangrenzende hal (5500 m2) in het najaar van 2012 te gaan betrekken.
Provincie:
Tag(s):