zaterdag, 1. januari 2011 - 16:44

Groningen beleefde rustig jaarwisseling

Groningen

De politie heeft tijdens de jaarwisseling in de provincie Groningen 34 aanhoudingen verricht. Hiervan zijn 31 verdachten ingesloten voor nader onderzoek. De aanhoudingen vonden met name plaats in Groningen, Winschoten en Delfzijl

Oudejaarsavond verliep bijzonder rustig. Maar ook na de jaarwisseling bleef het rustig qua meldingen. In totaal kwamen tussen 21.00 uur en 07.00 uur in Groningen 523 meldingen binnen bij de meldkamer. Tijdens de vorige jaarwisseling kwamen 600 meldingen binnen. De politie moest wel een aantal keren ingrijpen. Er werden aanhoudingen verricht voor vernieling, mishandeling en het niet voldoen aan bevel of vordering.

Tijdens de jaarwisseling is snelrecht van toepassing. Dat betekent dat aangehouden verdachten, die voor snelrecht in aanmerking komen, meteen een dagvaarding van de officier van justitie mee naar huis krijgen. Aan het eind van de middag is bekend hoeveel verdachten op de snelrechtzitting op 21 januari 2011 moeten verschijnen. Deze verdachten kunnen hogere strafeisen dan normaal tegemoet zien, zelfs tot 200%.
Provincie:
Tag(s):