zondag, 22. mei 2011 - 17:39 Update: 08-07-2014 0:58

Groningen herstelt zich tegen Heracles en gaat naar finale

Groningen

(Elfvoetbal) FC Groningen heeft zich met hangen en wurgen geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. Na de 3-2 uitnederlaag in de uitwedstrijd won de ploeg van trainer Pieter Huistra zondag in de Euroborg met 2-1. Op basis van uitdoelpunten gaan de Groningers door.

Waar Heracles donderdag de betere ploeg was, had nu Groningen de overhand. De thuisploeg moest ook wel, gezien de achterstand. Petter Andersson was de gevaarlijkste man bij de noorderlingen. Hij stuitte eerst nog op Remko Pasveer, maar was na een half uur wel trefzeker. Na een combinatie met Dusan Tadic vond de Zweed met een geplaatst schot de verre hoek: 1-0.

Direct na rust werd het al 2-0, toen Fredrik Stenman aan de linkerkant Tadic wegstuurde en de Serviër de bal breed legde op Oluwafemi Ajilore, die binnen schoot. Daarna werd het duel harder en onvriendelijker, waarbij Tim Sparv tegen zijn tweede gele kaart opliep voor het neerleggen van de doorgebroken Mark-Jan Fledderus.

Tegen tien man zette Heracles meer druk, maar pas drie minuten voor tijd leidde dat tot een tegentreffer. Glynor Plet kopte een voorzet van Kwame Quansah van dichtbij binnen. In de slotfase werd het nog even heel spannend, maar Groningen hield op basis van uitdoelpunten stand. De ploeg mag nu in twee duels met ADO bepalen wie volgend seizoen in de Europa League uitkomt.
Categorie:
Tag(s):