dinsdag, 15. maart 2011 - 10:55

Groninger bekent zeven auto-inbraken

Groningen

Met de aanhouding van 36-jarige man uit Groningen heeft de politie tot nu toe zeven auto-inbraken in Groningen Zuid opgelost. Ook de heler van de gestolen spullen kon door de politie worden aangehouden.

De politie kwam de verdachte op het spoor na een inbraak in een bedrijfswagen op woensdag 2 maart werd in de Diephuisstraat in Groningen. Hierbij werd onder meer elektrische gereedschappen gestolen. De gedupeerde deed aangifte bij de politie. Niet veel later zag deze gedupeerde dat zijn gestolen spullen te koop werden aangeboden op een verkoopsite op het internet. Onderzoek door de politie leidde 8 maart jl. tot de aanhouding van de 36-jarige man. Agenten vonden bij de doorzoeking in zijn woning veel gestolen spullen.

De 36-jarige Groninger gaf aan dat geldgebrek het belangrijkste motief was voor zijn daden. Hij werd vorige week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot de inbreker in bewaring te stellen. De heler werd na verhoor in afwachting van zijn rechtszaak naar huis gestuurd.
Provincie:
Tag(s):