donderdag, 23. juni 2011 - 13:57

Groninger in eigen woning beroofd

Groningen

In zijn woning aan het Damsterdiep in Groningen is woensdagochtend een 25-jarige man beroofd. De man fietste vanuit de binnenstad, na een avondje stappen, naar zijn woning. Hij werd op het Linnaeusplein aangesproken door een onbekende man.

Beiden raakten aan de praat en de Groninger nodigt de man uit om bij hem nog iets te komen drinken. Eenmaal in de woning werd de bewoner door de man met een steekvoorwerp bedreigd en eiste geld. Hij ging er uiteindelijk met een mobiele telefoon van het slachtoffer vandoor. Deze bleef ongedeerd. Op zijn vlucht trok de dader op het Damsterdiep een fiets uit handen van een 20-jarige vrouw uit ten Boer. Hierop fietste hij rustig weg in de richting van de Oostersluis.

De politie beschikt van de dader over het volgende signalement: negroïde man; ongeveer 25-30 jaar; breed en gespierd postuur; zwart krullend kroes haar en gekleed in een zwarte bomberjack. De fiets die hij meenam betreft een grijze Gazelle damesfiets. De forensische recherche deed een uitgebreid sporenonderzoek en stelde diverse sporen veilig. Het Roofcoördinatieteam stelt een buurtonderzoek in en is op zoek naar mogelijke getuigen.

Mensen die iets gezien of gehoord hebben en/of aanslaan op het signalement van de dader, wordt verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):