woensdag, 6. april 2011 - 12:09

Groninger rijdt in op agent

Groningen

De politie heeft dinsdagavond op de Zaagmuldersweg in Groningen een 44-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij tijdens een controle is ingereden op een politieagent.

De agenten besloten de verdachte te controleren, omdat zij het vermoeden hadden dat de man harddrugs had gekocht op een woonadres in Groningen.

De agenten zagen dat de verdachte wegreed en even later zijn motor op het trottoir van de Zaagmuldersweg stopte. Toen de agenten in burger hem aanspraken en zich legitimeerden, startte de 44-jarige direct zijn motor.
Hij reed vervolgens in op één van de dienders. De agent kon nog net opzij springen. Hij werd echter nog net geraakt door de passerende motor. Wel kon hij de motorrijder nog bij zijn arm pakken. Hierdoor verloor de verdachte de controle over zijn motor. Hij reed pardoes tegen een tuinafrastering van een woning. De man werd aangehouden. Bij fouillering troffen de agenten enkele bolletjes met cocaïne bij de 44-jarige aan. De man werd in een cel ingesloten. Hij wordt woensdag gehoord.
Provincie:
Tag(s):