woensdag, 19. oktober 2011 - 20:12 Update: 08-07-2014 0:27

Groninger veroordeeld voor stalking Carice van Houten

Groningen

De rechtbank Amsterdam heeft de verdachte van stalking van Carice van Houten veroordeeld tot de maatregel van één jaar plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis op grond van art. 37 van het Wetboek van Strafrecht.

De rechtbank achtte de beschuldiging bewezen, maar ontsloeg de 42-jarige verdachte uit Groningen van rechtsvervolging omdat door zijn psychische stoornis het hem niet kan worden toegerekend. De rechtbank volgde hiermee het oordeel van een psycholoog en de psychiater die over Groninger hadden gerapporteerd na observatie in een forensisch psychiatrische kliniek.

Verdachte had Van Houten in 2010 gedurende een periode van ruim acht maanden lastig gevallen met emails, twitterberichten en brieven, gericht aan Van Houten en haar manager. Daarbij had verdachte in sommige gevallen foto- en videomateriaal gevoegd. In zijn communicatie met Van Houten zinspeelde verdachte op een relatie tussen beiden en op het aantal kinderen dat hij met haar zou krijgen. Ook had hij bij de gemeente Groningen ondertrouw met Van Houten aangevraagd.
Categorie:
Tag(s):