vrijdag, 18. maart 2011 - 19:13

Groningse scholieren maken Drentse bossen schoon

Gieten

Op 18 en 19 maart 2011 is er de grootste vrijwilligersactie, NL Doet. Praktijkschool de Catamaran uit Stadskanaal heeft deze dag uitgekozen om met de hele school aan het werk te gaan. Zo’n 25 scholieren kwamen naar Boswachterij Gieten Borger om hier hun handen uit de mouwen te slaan.

Het was een vrolijk gezicht in het bos, overal liepen langs wegen en paden en op de speelweiden in groene hesjes geklede scholieren, met in hun handen blauwe vuilniszakken. Met veel enthousiasme gingen de scholieren aan het werk en ruimden al het afval op dat door mensen langs wegen en paden is achter gelaten.

Staatsbosbeheer is erg blij met het initiatief van de praktijkschool. Boswachter José van Eldik: “We zijn erg blij met deze hulp! Door het jaar heen laten recreanten regelmatig afval achter in de natuur. Het verbaast me elke keer dat ze dat doen, maar het blijkt toch steeds weer realiteit. De natuur kan niets met dit afval, plastic en andere rommel kan immers niet verteren. Bovendien is het een lelijk gezicht. We zijn daarom erg blij met deze scholieren die ons willen helpen om het weer netjes te maken in het bos!”

In totaal hebben de kinderen een hele aanhangwagen vol met rotzooi opgehaald.
Provincie:
Tag(s):