woensdag, 9. maart 2011 - 13:31

Groningse vrouw in woning overvallen

Groningen

Een 37-jarige vrouw uit is dinsdagmiddag in haar woning in de Oppenheimstraat in Groningen overvallen. Twee onbekende mannen drongen omstreeks 13:00 uur het pand binnen. Ze eisten vrijwel direct geld van de vrouw. Hierbij werd zij door de daders zwaar mishandeld.

Nadat het slachtoffer een geldbedrag had afgegeven werd zij vastgebonden. Vervolgens verlieten beide overvallers de woning. Na enige tijd kon het slachtoffer zichzelf bevrijden en wist zij de politie te informeren. Hoe de overvallers zijn vertrokken is nog onduidelijk. Het slachtoffer raakte bij de overval gewond. Zij werd door ambulancepersoneel onderzocht. Later moest het slachtoffer zich onder doktersbehandeling stellen in het ziekenhuis. De forensische recherche startte direct een uitgebreid sporenonderzoek in de woning van het slachtoffer. Ook stelde de politie een buurtonderzoek in.

De politie beschikt van beide daders over de volgende signalementen:
Dader 1: Blanke man; ongeveer 35-40 jaar oud; lengte ongeveer 1.80 meter met een normaal postuur; had kort blond gemillimeterd haar; brildragend en droeg een winterjas;

Dader 2: Blanke man; lengte ongeveer 1.70-75 meter; lang zwart krullend haar tot op de schouders; droeg een plastic tasje in zijn handen. Het Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in. Getuigen van de overval kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):