donderdag, 10. maart 2011 - 11:12

Groningse woningcorporatie vervangt met spoed gevaarlijke cv-ketels

Groningen

In 850 huurhuizen in Groningen worden met spoed de cv-ketels vervangen. Dat heeft woningcorporatie Patrimonium besloten

Het gaat daarbij om de Intergas cv-ketels van het type HRW 220 die tussen 1992 t/m 1996 zijn geplaatst. Hiertoe is besloten nadat er bij een paar woningen lekkage bij de rookgasaansluiting van de cv-ketel werd geconstateerd. Rook-gassen mogen niet in de woning komen en kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.

Maatregelen
Uit voorzorg worden alle ketels tussen 7 en 11 maart 2011 gecontroleerd. Als er tijdens de inspectie problemen worden aangetroffen bij de rookgasafvoer van de ketel, wordt de ketel binnen 24 uur vervangen. Om ieder risico in de toekomst te voorkomen en ook gelet op de leeftijd van de ketels is daarnaast besloten om alle cv-ketels en rookgasafvoeren van de Intergas HRW 220 te vervangen. Dit vindt plaats in de komende drie maanden en gebeurt onafhankelijk van de resultaten van de inspectie.

Informatie
De bewoners van de 850 adressen zijn op 7 maart 2011 via een brief door Patrimonium geïnformeerd over de cv-ketelvervanging. In deze brief is ook aangegeven wat de mensen zelf kunnen doen als ze een vermoeden van een rookgaslekkage hebben. Ook zijn er telefoonnummers vermeld waar mensen terecht kunnen met vragen. Zo kunnen ze de GGD bellen met vragen over rookgassen en gezondheid.
Provincie:
Tag(s):